петък, 3 май 2024 г.

Защо Австрия?

Vienna terror attack: Police raid gunman's house with explosives after  Austria shooting - CNN

Иракският журналист Мохамед Халаф, който от дърги години работи и живее в България, публикува много вълнуващ пост във Фейсбук. В него той изразява недоумението си, че точно Австрия стана обект на атака от страна на ислямски терористи.

„Защо Австрия?

Дали защото Австрия е единствената европейска държава, която официално признава исляма като религия на своята земя?
Дали защото Австрия предоставя безпрецедентни свободи на мюсюлманите и им позволява да отварят детски градини, училища, институти и ислямски университети, подкрепяни от нейното правителство, с милиони евра годишно, така че да заслужава да бъде възнаградена с тези жестокости?
Дали защото Австрия подкрепя ислямските организации и ги освобождава от плащане на данъци?
Дали защото Австрия преподава в своите училища ислямската религия и арабския език, дори ако присъствието на мюсюлмани е ограничено до трима мюсюлмани?
Дали защото Австрия е приютила на своята земя четвърт милион мюсюлмански бежанци, избягали от несправедливостта и произвола на страните на исляма?
Дали защото хората в Австрия отхвърлиха крайната десница, която която против приемането бежанците и мюсюлманите, и избраха демократични партии, които призовават за повече толерантност сред техните компоненти?
Участвали ли са австрийски художници в карикатурите, обиждащи мюсюлманските чувства?
Тогава защо Австрия?
Какво точно направи Австрия срещу мюсюлманите и исляма, за да заслужи агресията срещу нея, нейния народ и столицата по този брутален начин?“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html