неделя, 5 май 2024 г.

По сигнал на anteni.bg: Спецпрокуратурата е сезирана за Михаил Михайлов, който се изгаври с трибагреника

 

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, снимка Интернет

Случаят с Михаил Михайлов е престъпление  по чл. 108 , ал. 2 от Наказателния кодек и касае оскверняването на символите на държавната ни власт – герба, знамето или химна на Република България.  Това заяви за АНТЕНИ окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов по повод написаното от сайта в неделя, че старозагорският измекяр Михаил Михайлов публично уринира върху българското знаме. Това показва видеоклип, публикуван в македонския сайт с антибългарска насоченост „Експрес“, където се вижда как Михайлов уринира върху българското знаме с високо вдигнат юмрук в знак на протест. Клипът е пуснат и в ютюб.

Със случая е сезирана Специализираната прокуратура в София, в нейната компетентност са престъпленията срещу републиката, уточни г-н Атанасов.

Той припомни, че това не е първи случай на поругаване на националния ни флаг от скандалния старозагорчанин, който се представя за журналист от Стара Загора. В края на 2018 г. Михайлов извърши същото оскверняване на трибагреника ни и то пред Съдебната палата в столицата. Тогава бе задържан и му бе повдигнато обвинение за престъпление срещу републиката и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост.

Михаил Михайлов осквернява националния флаг на България. Скрийшот

Михайлов е известен в Стара Загора със скандалните си видеа в интернет срещу местната управа, свой съсед и премиера Борисов. Той сам се представя като редактор на “Гласът на Стара Загора”, но такова име носи единствено фейсбук страница, която управлява. Сайтът, който е поддържал, вече не е достъпен. Казва, че е журналист на свободна практика и предимно се занимава с канала си в ютюб.

Той е учил българска филология, но не успял да завърши. Започва като оператор в несъществуващата вече Топ тв, бил е и оператор – кореспондент на Нова тв, но напуснал след скандал. Баба му е била единствената жена, кмет на Стара Загора, а родителите му – лекари, са починали преди година.

Скандалните действия на старозагореца събудиха вълна от възмущение, десетки хора с отвращение коментираха действията му в социалните мрежи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html