четвъртък, 2 май 2024 г.

Андрей Райчев: На избори Отровното трио би взело 1-2%

Андрей Райчев. Снимка: Булфото

Вчера вечерта Отровното трио обяви края на протестите в столицата против правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Те обявиха, че ще започнат организирането на комитети в цялата страна, а според редица хора и по информация на „Антени“ те ще се явят на изборите като партия или сдружение.

За да коментира това, „Антени“ се свърза с политолога и социолог Андрей Райчев. Според него е много трудно да се каже колко точно гласове би събрала подобна партия на протеста на изборите, но изследвания към момента сочат не особено положителни резултати:

„Виждал съм данни на колеги социолози. Те твърдят, че това е 1-2 процента в момента. На мен ми се струва обаче, че Отровното трио остави всички врати отворени. Не ми се вярва да са взели окончателно решение, тъй като ситуацията не е понятна. Те си запазват възможностите за различни видове решения“, заяви Райчев.

Той допълни, че макар резултатите от предварителните социологически проучвания да са изненадващи за много хора – данните са верни и много рядко се правят груби грешки.

На въпроса защо градската десница, която се мисли за основна политическа алтернатива на статуквото, е така шокирана от резултатите на партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ – Райчев бе лаконичен: „Те се изживяват като солта на земята. Затова им е трудно да приемат някой като Слави да има по-голяма подкрепа от тях.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html