неделя, 5 май 2024 г.

В търсене на новите модели на ежедневие

Традиционната изложба Преглед на българския дизайн е част от фестивалната програмна на Melba Sofia Design Festival 2020 и вече за трета година събира и показва на едно място постиженията и добрите идеи на български дизайнери, екипи и агенции от изминалата година в различни категории като графичен дизайн, брандинг и идентичност, продуктов дизайн, керамика, интерактивен дизайн, илюстрация, анимация, мода и текстил, социален дизайн и други.

Участниците тази година са десет и техните проекти се отличават не само с иновативност и смисленост, но и – с всеобхватност и конкретна реализация на постиженията, които променят положително визуалната среда и допринасят за по-качествен начин на живот.

Ето кои са те:

Missmetoday?

Fine Acts

DiFold

Стилияна Минковска

Pottery and Poetry

Kool and Konscious

Кирил Златков

Оblik

Елиа Недков

Радослава Боор

Тази година изложбата Преглед на българския дизайн е фокусирана върху темата Нови модели на ежедневие. В нея са представени някои от участниците в лансираната в края на карантинната пролет едноименна инициатива на Студио Комплект.

Изложените решения на конкретни проблеми или красиви идеи за разведряване на деня са реалното доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите.

Изложбата се осъществява с важната подкрепа на Национален фонд „Култура” и дигиталния партньор SiteGround.

Откриването на изложбата е на 9 ноември в София, а домакини са Melba Design Initiatives, Studio Komplekt и Credo Bonum Gallery.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html