петък, 3 май 2024 г.

Сър Томас Шон Конъри си тръгна

Днес големият свят на киното осиротя. Голямата кинолегенда и аристократ Шон Конъри почина на 90-годишна възраст, съобщи „Би Би Си“, като се позова на семейството му. Причината за смъртта му не се посочва. „Би Би Си“ уточни само, че Конъри е починал в съна си в дома си на Бахамите.

Многобройните фенове на звездата публикуваха съболезнования в социалните мрежи, за да благодарят на Конъри за брилянтните му изпълнения през годините.

Преди два месеца Шон Конъри празнува своя 90 годишен юбилей и беше все така активен, чаровен и мъжествен, както някога, а духът му бе несломим. Не случайно една от любимите му фрази беше: „Няма остаряване, има само „съзряване“.

Животът му премина между десетки роли в театъра и в киното. Участва в повече от 70 филма, сред които екранизациите на Иън Флеминг, където Шон Конъри играе главната роля – Джеймс Бонд. Шон Конъри бе и активен член на Националната партия на Шотландия.

В дългия си творчески път е играл в над 90 филмови роли. Носител е на общо 31 награди, сред които „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“ и има 14 номинации за филмови отличия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html