петък, 3 май 2024 г.

Предизоборно прибраха статуя на Доналд Тръмп на тъмно

Екипът на Музея на мадам Тюсо в Берлин махна восъчната статуя на американския президент Доналд Тръмп преди изборите, вероятно в очакване на резултатите от тях, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Статуята на предшественика му Барак Обама обаче, чийто близък съюзник беше канцлерът Ангела Меркел, остана на мястото си.

„Днешният акт е по-скоро символичен, преди изборите в САЩ – каза маркетинг мениджърът на музея Оркиде Ялсиндаг. – Ние в Мадам Тюсо Берлин махнахме восъчната статуя на Доналд Тръмп като подготвителна мярка“.

Доналд Тръмп изоставаше от опонента си демократа Джо Байдън в проучванията от месеци, частично заради неодобрението на политиката му срещу новия коронавирус. Напоследък обаче анкетите показват, че позицията му се подобрява в няколко ключови щата.

Колекцията на Музея на мадам Тюсо включва и бивши американски президенти. Затова восъчната статуя на Доналд Тръмп вероятно скоро ще бъде върната в залата.

Восъчна фигура в цял ръст на американския президент Доналд Тръмп бе представена в музея „Мадам Тюсо“ в Берлин през октомври 2017 г.

Милиардерът е прилежно сресан, с поглед гледащ право напред, палец нагоре и типичната лека усмивка. Над нея са работили 16 души. Белият дом също е дал своя принос.

„Доналд Тръмп е наясно за съществуването на восъчната фигура. Белият дом беше информиран. От Вашингтон дори ни изпратиха мерките на президента. Позата и дрехите му също бяха консултирани с тях“, коментира Нина Зербе тогава, пресаташе на музея „Мадам Тюсо“ в Берлин.

Доналд Тръмп предизвиква много полярни чувства у хората. Този факт предизвиква въпроса: Трябва ли восъчната фигура на американския президент да бъде пазена? Според уредниците на музея върху фигурите на политици, които не са били много обичани, като бившият диктатор на Източна Германия Ерих Хонекер, не е имало посегателства, затова и американският президент може да се чувства спокоен за фигурата си в германската столица.

Сега обаче предизборно тя беше прибрана в депото на музея.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html