петък, 3 май 2024 г.

Джокович след антирекорда: Здрав съм, гледам към Лондон

Световният №1 Новак Джокович заяви, че не е имал физически проблем, който да повлияе на представянето му в двубоя срещу Лоренцо Сонего, загубен сензационно с 2:6, 1:6. Сърбинът обаче призна, че мотивацията му не е била на ниво, след като с двете победи в австрийската столица си осигури целта, заради която изобщо игра във Виена, а именно да завърши сезона като №1 в света.

„Да, осигуряването на №1 имаше ефект върху мен. Свърших това, за което дойдох тук, да си осигуря първото място в ранглистата. И съм напълно окей с този резултат. Здрав съм и гледам с нетърпение към силен завършек в Лондон“, заяви Ноле.

В същото време Сонего логично трудно намираше думите след най-големия успех в кариерата си. „Със сигурност това е най-добрата победа в моя живот. Новак е най-добрият в света. Днес играх толкова, толкова добре. Невероятно е. Много съм щастлив.“

Ноле записа антирекорд, тъй като досега никога не бе вземал по-малко от четири гейма в двубой, който се провежда във формат 2 от 3 сета.
Сърбинът има идентично поражение записано от Марат Сафин на Откритото първенство на Австралия през 2005 г. Тогава той губи с катастрофалното 0:6 2:6 1:6, като това се случва при първата негова поява в основната схема на турнир от Големия шлем.

Джокович също така трябваше да понесе третата си загуба през сезон 2020, която беше дебютна срещу тенисист извън топ 40 на световната ранглиста.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html