петък, 3 май 2024 г.

Хаос в Париж! Милиони бягат от столицата!

Милиони жители на френската столица напускат града, след като президентът Еманюел Макрон обяви локдаун. От утре Париж, както и цялата страна ще бъдат напълно блокирани от драконовските мерки на властите срещу коронавируса. Изолацията включва затваряне на ресторанти, барове, посещения на спортни събития, вечерен час, свирепи проверки за документи и багаж. В резултат на това, парижани хукнаха да напускат града, за да преживеята по-спокойно в провинцията ограниченията. Засега крайната дата на изолацията е 1 декември. Вижте какво стана в Париж часове, след като Макрон обяви новите мерки:

Парижане стекались в Лионский вокзал, чтобы не ограничиваться французской столицей во время закрытия.

Хиляди се струпаха на Лионската гара, за да се качат на влаковете за провинцията, само и само да не са в Париж по време на изолацията.

После начала блокировки сотни демонстрантов собрались на улицах Парижа.

Протестиращи срещу мерките на правителството изпълниха улиците на Париж, обръщаха кофи за боклук, чупеха прозорци на затворени заведения.

Исход из Парижа произошел на фоне протестов против изоляции, в ходе которых стул был брошен в окно закрытого летнего кафе.

Други пък изпълниха до краен предел все още работещи барове, за да се насладят за последно на удоволствието да пият бира или вино с приятели.

Парижане максимально использовали свою последнюю ночь свободы, упаковывая бары перед введением новых ограничений.

Магазините в Париж бяха опустошени. Най-много се изкупуваха тоалетна хартия и макарони.

Пустые полки от туалетной бумаги видны в супермаркете в Париже, поскольку тысячи городских жителей делают запасы для нового закрытия.

Автогарата в Париж също бе пълна с хора, които искаха да отпътуват за провинциалните си домове.

Парижане стекались в Лионский вокзал, чтобы не ограничиваться французской столицей во время закрытия.

 

Огромные очереди были замечены перед Лионским вокзалом всего за несколько часов до начала второй остановки во Франции.

Полицията едва успяваше да се справи с хаоса в Париж, породен от мерките срещу коронавируса и заплахите за терористични атаки.

Французские силы безопасности в спецодежде пытаются поддерживать порядок во время марша против новой изоляции Эммануэля Макрона

Като капак на всичко, улиците и булевардите в Париж бяха запълнени с автомобили на опитващи се да се изнесат жители на града.

Взгляд на пробки в Париже, поскольку в Париже были побиты рекорды движения в преддверии вступления в силу новой остановки

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html