петък, 3 май 2024 г.

Тръмп за Байдън: Можете ли да си представите да загубя от този?

Според социологическо проучване на Ройтерс за Байдън заявяват, че ще гласуват 52 процента от анкетираните, а за Тръмп – 42 процента. Снимка Интернет

Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън проведоха предизборна кампания в щата Флорида, който се очаква да бъде един от най-оспорваните  на изборите за държавен глава на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора, много от които без маски, се тълпяха на проявата на открито в Тампа, за да чуят Тръмп, който не пропусна да се подиграе на своя опонент – бившия вицепрезидент. „Можете ли да си представите да загубя от този? Можете ли да си представите“, попита Тръмп, който носеше шапка с надпис „Да направим Америка отново велика“ и добави, че е уверен в победата си.

Изборите ще бъдат във вторник, 3 ноември.

Президентът изрази задоволство от обявеното часове по-рано увеличаване на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33 процента.

Байдън организира митинг в колеж на север от Маями, където присъстващите останаха по колите си, за да избегнат евентуално заразяване с коронавируса.Той обвини президента, че се е предал в борбата с Covid-19.

„Отказът на правителството на Тръмп да признае реалността, когато близо 1000 американци умират всеки ден, е обида за всеки, страдащ от Covid-19 и за всяко семейство, загубило близък“, заяви бившият вицепрезидент.

Междувременно над 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини на президентските избори, предаде Ройтерс. Това е над 58 процента от цялата избирателна активност на предишния вот през 2016 г.

Огромен брой хора гласуваха по пощата или в отворените за предварително гласуване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с коронавирус при струпване на хора в изборния ден.

Избирателите, регистрирани като демократи, имат значителна преднина в ранното гласуване. По-слабото участие на републиканците се обяснява с честите изказвания на Тръмп, че тази система може да стане обект на масови изборни измами.

А едно проучване на холандския изследователски институт Kieskompas (Изборен Компас) в няколко европейски страни, включително и България сочи, че ако можеха да участват в изборите, близо 60% от българите биха предпочели Доналд Тръмп. Едва 22% дават подкрепата си за Байдън, около 14% не одобряват нито единия, нито другия и биха предпочели трети кандидат, а около 6% нямат мнение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html