петък, 3 май 2024 г.

Рут Колева пее на Лейди Гага в Ню Йорк

Рут Колева малко по малко успява да пробие на американския пазар. Отскоро българската певица се изявява в италианския ресторант на родителите на Лейди Гага „Джоан тратория“, съобщава в-к „Галерия“. Заведението се намира в Ню Йорк и е сред най-популярните, особено сред туристите. Първата изява на Рут там била на 16 октомври, като поканата била отправена лично от родителите на Гага – Джо и Синтия Джерманотта. Участието на Колева и колегите й минава успешно, а веднага след това към нашенката е отправено неустоимо предложение. „Джо Джерманотта ни хареса толкова, че иска да свирим по два пъти в седмицата при тях. Като цяло е суперприятно и много ведро място, а за мен е прекрасна възможност и чест да свиря с Петър Славов и Марсио Филомена“, похвали се Рут.

Подобна покана е огромно признание за всеки изпълнител, тъй като в малко заведения е практика да поддържат постоянна музикална програма. Освен това родителите на Лейди Гага – Джо и Синтия, със сигурност разбират от музика, така че оценката им за таланта на Колева определено има висока стойност. Изявите на българката в „Джоан тратория“ могат да й отворят още по-широко вратите за музикалния бизнес в Америка. Семейство Джерманотта имат огромно влияние и авторитетни познати в шоусредите, а самият Джо споделя в личните си профили в социалните мрежи видеа как Рут пее в ресторанта му.

Лейди Гага с родителите си Джо и Синтия Джерманотта

Между другото, в началото на пандемията от коронавируса родителите на Гага успяха да се забъркат в чутовен скандал заради бизнеса си. След като всички заведения в САЩ бяха затворени, Джо Джерманотта стартира кампания за набиране на средства, за да не фалира. Той заяви, че затварянето на ресторанта ще остави 30 от служителите му на улицата, ако не успее да събере 50 000 долара, за да плати заплатите им. Акцията обаче продължи едва 2 дни, тъй като Джерманотта веднага беше нападнат. Неговото лично състояние се оценява между 1 и 5 милиона долара, а това на известната му дъщеря – на близо 300 милиона. „Защо просто не помолиш богатата си дъщеря да ти помогне да платиш на служителите си? Ние също се опитваме някак да свържем двата края като персонала ти“, изригнаха хората в социалните мрежи. Потърсена за коментар, Лейди Гага заяви, че дори не е знаела за проблемите на семейството си.

За щастие ресторантът успя да оцелее и днес работи отново. Ако искате да го посетите, различни блогъри и влогъри съветват да опитате предлаганите от семейството домашни специалитети. Черешката на тортата в менюто са „Кюфтета на Джоан“, които се правят по уникална фамилна рецепта. Заведението е кръстено на сестрата на Джо – Джоан, която умира едва на 18. Затова не е изненадващо, че и част от ястията носят нейното име.

Изявата на Колева в „Джоан тратория“ далеч не е първият й пробив в Америка. Преди време тя получава покана за галавечеря по повод климатичните промени в света. Там присъства и бившият вицепрезидент на Америка Ал Гор. „Аз бях единственият изпълнител и пях на български песен, която се казва „Зелената песен на България“. Тя е свързана с каузата за един по-зелен, екологичен свят и исках да изпея нещо на български, защото съм изпълнител от България“, разказва Рут, която имала честта и да проведе сериозен личен разговор с Ал Гор относно проблемите с климата. Преди година пък американците включиха албума й в официалната селекция за „Грами“, а само преди два месеца нейна песен се завъртя по американската MTV.

Рут започна музикалната си кариера от „Music Idol“

Рут Колева започна вокалната си кариера от третия сезон на „Мюзик Айдъл“, където не успя да стигне до финалите, но пък спечели слава. През годините джаз и соул певицата винаги е имала противоречив медиен образ заради острите си изказвания, категорична позиция по редица въпроси, а и заради участието си в риалити предаването „Къртицата“. Днес Рут е коренно различна визуално, като характер и като развитие в кариерата. Пълното момиченце с тънки устни и небрежно отношение към външния вид изглежда напълно променено. Рут вече е стройна и особено привлекателна, като се е подложила на няколко разкрасяващи процедури, включително си е сложила хиалурон в устните. В това, разбира се, няма нищо лошо, още повече че интервенциите са трудно забележими и са направени с мярка. За разлика от повечето млади българки тя не е заложила на обемите в кубиците, а на естетиката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html