петък, 3 май 2024 г.

Маргарита Михнева стана баба

Дъщеря й Неда, която живее в Швейцария, я зарадва с внучка Леона Маргарита, бебето проплакало още на 21 август

Една от най-известните разследващи журналистки, Маргарита Михнева, вече е баба на българо-швейцарска внучка. Единствената й дъщеря Неда, чийто баща е някогашният топ тенисист Петър Михнев, зарадва родата с Леона Маргарита. Младата дама, която притежава американска диплома, от години е отдадена на проспериращата си кариера на учител по тенис и дълго време личният й живот като че ли бе останал на втори план. Всичко това обаче вече е в миналото. Бебето идва на бял свят на 21 август с първата част от името си – родено е под знака на победоносната зодия Лъв, която е сред най-силните за нежния пол. А това, че Неда е прибавила и Маргарита към Леона, не е изненада за никого – тя е изключително привързана към майка си и винаги е казвала, че има ли момиче, то ще бъде кръстено на нея. Но не заради това от лятото насам Михнева по-често от преди живее между България и Швейцария.
През две седмици тя пътува между София и Женева, за да се радва на момиченцето и да помага на майка му. Бащата на Леона Маргарита е банкер, с когото Неда е заедно от доста време. „Никак не им е спокойно сега в този бизнес – има големи съкращения. Да си беден в Швейцария не е лесно, но да си богат е още по-трудно. Въпреки че там от пръв поглед едва ли можеш да разбереш кой е богат. Швейцарците са сдържани хора, които се обличат семпло и не парадират с възможностите си. И най-важното – там рядко някой разнася клюки като в България, няма го този примитивизъм като у нас“, коментира журналистката пред „Галерия“.

Неда като бебе в ръцете на баща си Петър Михнев.

 

Зетят на Михнева обаче отдавна е получил благословията на претенциозната си тъща, която проявява максимализъм във всички сфери на битието и журналистиката. Още в началото, когато стават двойка с Неда, младият господин идва няколко пъти в София, за да се запознае с родителите й, които са разведени от десетилетия. Говори се, че тогава той изрично се постарал да бъде на ниво, за да покаже, че не страда от липса на обща култура. Бащата на Леона Маргарита е и от сой – сватовете на Михнева са хора образовани и интелигентни, казват от обкръжението й.

Неда, която от 10 години е уважаван преподавател по тенис и лидер на спортния департамент в световноизвестния култов колеж за наследниците на международната джетсет класа „Льо Розе“, сега разполага с три месеца отпуск по майчинство и явно скоро ще трябва да се върне на работа. По стара традиция учениците от школото на най-богатите в света всяка зима остават със седмици в кампуса на учебното заведение в прочутия ски курорт Гщаад в Алпите, където паралелно със занятията си се спускат по пистите, а Неда неотлъчно е с тях. Рейтингът й в училището, където навремето печели престижното място в оспорван конкурс с много кандидати, винаги е бил висок.
„В Швейцария е така – важното е какво можеш и колко даваш от себе си. Никой не се интересува коя е майка ти или какъв е баща ти. Доказваш се непрекъснато, денонощно, на всяка цена. Или си кадърен и работохолик, или не ставаш. Плащат добре, но те използват по предназначение“, разказва Михнева. Ако програмата на „Льо Розе“ остане същата за идващия сезон – въпреки ковид кризата и проблема с дистанцията на ски лифтовете, Маргарита вероятно ще остане в Женева, за да контролира детегледачките. „Там бабите не гледат внуците си така, както тук се приема за задължително – от сутрин до вечер, до пълна изнемога. Родителите се оправят сами. Всичко е подредено, всичко е разграфено – приятелствата са малко псевдо. Хората са протестанти, не са като нас – разпасаните славяни“, сече Михнева родния манталитет.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html