петък, 3 май 2024 г.

Джокович изравни рекорд на Сампрас

Новак Джокович ще завърши годината като №1 в света, след като постигна втората си победа на турнира във Виена, този път над Борна Чорич (Хърв) – 7:6 (11), 6:3.

По този начин той изравни рекорда на легендарния американец Пийт Сампрас, след като за шести път финишира сезона като първа ракета в световната ранглиста.

Рафаел Надал все още имаше теоретични шансове за първото място, ако играе на Sofia Open, но испанецът е признал, че не планира да се състезава в родната ни столица.

Припомняме, че целта пред Джокера бе именно това – да завърши годината като лидер в световната ранглиста. Сега той ще се опита да увеличи дистанцията максимално много пред втория Надал до края на сезона.

Междувременно стана ясно, че провеждането на Мастърс турнира в Париж е под въпрос заради наложената национална карантина в цяла Франция.
От АТР вече изпратиха писмо до своите състезатели, в което ги информират за провеждането на турнира при закрити врата.

От написаното обаче става ясно, че самото организиране изобщо не е сигурно. „Необходимо е допълнително потвърждение от правителството. Френската тенис федерация ще продължи да комуникира с френското правителство, за да потвърди възможността да се играе при закрити врата възможно най-скоро и при какви точно условия. Ще ви държим информирани като от FFT се надяват да получат яснота най-рано утре следобед“, се казва в съобщението на АТР до играчите.
Участие в Париж е заявил и Григор Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html