петък, 3 май 2024 г.

Спрягат носител на Купата на УЕФА за треньор на ЦСКА

ЦСКА преговаря с бившия футболист на клуба Беноа Кое да поеме отбора, след като Стамен Белчев беше уволнен. Новината се разпространява със скоростта на светлината във Фейсбук.

51-годишният французин в момента е наставник на третодивизионния “Конкарно”, където според специалистите е направил доста приличен отбор без всякакъв бюджет.

Преди това Кое работи като треньор в школата на “Интер”, като направи юношите до 19 години шампиони в Примавера. Беше и скаут в италианския гранд. Беноа притежава лиценз “Про” от престижната школа в Коверчано.

ЦСКА бе предпосления отбор в кариерата на Кое. След това той игра в “Сион” (Швейцария) и приключи с кариерата си на играч. Тя започва в “Нант” и “Олимпик” (Марсилия) като юноша. При мъжете стартира от “Олимпик”, след това минава през “Каен”, “Нант” и ПСЖ. Най-славният му период е в “Интер”, където заедно с Феномена Роналдо спечели купата на Италия и Купата на УЕФА още през първия си сезон.

През 2001 година се мести в “Торино”, след което минава през “Комо” и “Бастия”, за да акостира в Борисовата градина. С ЦСКА е шампион през 2015 година. И последният му трофей е купата на Швейцария със “Сион”.

Веднага след уволнението на Белчев след 1:1 в Кърджали фаворит за поста в ЦСКА бе Златомир Загорчич, който изведе “Славия” до купата през миналото първенство, но след това напусна заради отказа да бъдат привлечени качествени нови попълнения. Около 1 часа след полунощ този вариант пропадна заради прекалено негативното отношение на феновете. В същото време Загорчич е бил поканен и на разговори от “Левски”, където също търсят спешно треньор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html