петък, 3 май 2024 г.

Радев: Правителството харчи без цел и план, разорява ни

Румен Радев. Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти, че в момента е в добро здравословно състояние, съобщава БНР.

„Чувствам се в отлично здраве. Спазвам стриктно предписанията на РЗИ и относно тестване, и относно карантиниране. По закон има ясно определен орган, който е оторизиран и компетентен да налага и да отменя карантина, това е РЗИ. Следвам стриктно правилата – така е разпоредило РЗИ, така изпълнявам абсолютно всичко! Няма да участвам повече и да коментирам.

Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове. Това е целта на режисирания скандал – да се отклонява вниманието. Коментарът ми е, че бюджетът е разоряващ. Огромни харчове без обществени поръчки от изключение се превръща в правило, а хаосът – в норма. Примерите не са от сега. Аз от години коментирам така наречения изкуствено създаван и отглеждан грижливо бюджетен излишък, който се харчи без обществени поръчки. Най-накрая трябва да има сериозно обществено внимание. Това са нашите пари, това са парите на нашите деца и внуци. Има милиарди за магистрали, които се харчат без обществена поръчка, харчат се при едно изключително съмнително качество. Същото е с язовирите – раздават се пари неизвестно как“.

Президентът Румен Радев присъства на деня за демонстриране на способности на тактическо учение на полигона Корен, край Хасково.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html