петък, 3 май 2024 г.

Пост-дигиталната живопис на Трендафила Трендафилова

Галерия „Нюанс“, художничката Трендафила Трендафилова и кураторката Ралица Герасимова ни канят на изложбата „Фантастичен романс“. След осезаема живописна пауза, животопроменящи обстоятелства и години дигитално бродене, Трендафила Трендафилова – ТРЕ се завръща към боите и платното в един зашеметяващ пост-дигитален романс.

Алиса в страната на дигиталното, изгубена отвъд рамките и екраните, днес тя отново се е намерила и резултатът е поразително дързък, остър и цветен. Озаглавена “Фантастичен Романс”, новата серия бележи поредният обрат при един художник, който винаги е бил търсещ и вечно мутиращ.

Трендафила, след дигиталното, е по-илюстративна и примамлива от всякога. От 14-те платна надничат автопортрети и смътни виртуални проекции. Сякаш се е опитала да вплете в композицията самата безбрежност на Мрежата.

Проектът „Fantastic Romance“ е реализиран в период от 18 месеца (2018-2020г), заедно с куратор Ралица Герасимова и нейния лейбъл “ERG0 – Изкуството като следствие”. В процес на изработка, няколко от работите бяха поместени в конкурса за съвременно изкуство, организиран от Галерия Нюанс “Миналото – Начин на употреба” (2029г.), където пост-дигиталните приказки на Трендафила ѝ спечелиха първото място. Настоящата изложба е част от наградата, любезно предоставена от Галерия Нюанс.

Изложбата се открива на 29 октомври. Вернисажът е от 11 до 19 ч. целия ден.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html