петък, 3 май 2024 г.

Погба напуска националния отбор на Франция заради Макрон (обновено)

Световният шампион Пол Погба е взел решение да се откаже от националния тим на Франция, съобщава „Сън“.

Халфът, който е мюсюлманин, се е решил на това в знак на несъгласие с коментарите на президента на страната Еманюел Макрон относно исляма. Наскоро ислямист екзекутира френски учител, което доведе до ново напрежение в страната.

„Единството и решителността са единствените отговори спрямо уродливостта на ислямския тероризъм“, заяви Макрон, като освен това описа исляма като „религия в криза по света“ и обяви, че през декември правителството му ще представи законопроект за засилване на закон от 1905 г., който официално разделя църквата от държавата.

Той се обяви и за по-голям контрол над образованието и чуждестранното финансиране на джамии във Франция.

В тази връзка сега Погба се бил почувствал засегнат и нямал намерение повече да облича екипа на „петлите“.

Часове по-късно халфът на „Манчестър Юнайтед“ Пол Погба категорично отхвърли появилите информации.

„Сън“ го направи отново. 100% необосновани новини за мен циркулират наоколо, като в тях се посочват неща, които никога не съм казал или мислил.

Ужасен, ядосан, шокиран и разочарован съм, че някои „медийни“ източници използват името ми, за да фабрикуват напълно фалшиви заглавия в контекста на чувствителната тема, свързана с последните събития във Франция, като за капак бяха добавени френският национален тим и моята религия. Аз съм против всяка форма на терор и насилие. За съжаление, някои хора от пресата не действат отговорно, когато пишат новини, злоупотребявайки със свободата на словото. Те не проверяват дали това, което пишат или разпространяват, е вярно и създават верига от слухове, без да се интересуват, че това може да засегне живота на хората, както и моя личен живот.

Предприемам правни действия срещу издателите и разпространителите на тези 100% фалшиви новини“, заяви Погба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html