петък, 3 май 2024 г.

„Реал“ унижи „Барса“ в първото Ел Класико за сезона

„Реал“ Мадрид победи „Барселона“ с 3:1 първото Ел Класикоза сезона. Срещата беше под номер 278 между двата тима, но за първи път по трибуните не присъстваха фенове. Мярката беше наложена, за да се ограничи разпространението на коронавирус.

А запалянковците има за какво да съжаляват. Младата звезда на „Барселона“ Ансу Фати записа името си като най-младия голмайстор в мачовете между големите съперници. Това обаче не беше достатъчно и „белите“ си осигуриха нов успех.

„Реал“ откри резултата още в петата минута. Карим Бензема подаде на Федерико Валверде. Защитниците на „Барса“ подцениха ситуацията, а уругваецът се разписа с топовен шут.

Само 3 минути по-късно равенството беше възстановено. Автор на попадението беше Ансу Фати. Роденият в Гвинея-Бисау футболист вече е най-младият голмайстор в дербито. Той го направи само седем дни преди да навърши 18 години.

В 61-ата минута „Реал“ получи възможност да изпълни дузпа. Клеман Лангле задържа Рамос за фланелката в наказателното поле на „Барса“. Съдията прегледа ситуацията чрез системата VAR и, въпреки протестите на домакините, отсъди наказателен удар. Рамос застана зад топката и не сбърка, въпреки че вратарят Нето успя да отгатне в коя посока ще отиде коженото кълбо.

Каталунците също имаха претенции за дузпа, но реферът и асистентите му прецениха, че Варан е играл неволно с ръка в наказателното поле на „Реал“.

В 90-ата минута резервата Лука Модрич успя да издебне вратаря на „Барса“, който излезе напред и направи резултата 3:1 за „белите“.

Така „Реал“ оглави класирането в Испания с 13 точки след 6 кръга. Победата беше своеобразен реванш към феновете след двете загуби – от „Кадис“ в първенството и от „Шахтьор“ Донецк в Шампионската лига.

„Барселона“ е на незавидната 10-а позиция в подреждането в Примера дивисион.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html