петък, 3 май 2024 г.

Мбапе след смъртта на 8-годишния Лука: Всички аплодисменти са за теб

Килиан Мбапе изля емоциите си след смъртта на 8-годишния привърженик на ПСЖ, който се бореше месеци наред с рака. Както е известно, световният шампион посвети първия си гол във вратата на „Ним“ преди седмица (4:0) като вдигна тениската си и показа надписа:“ Лука, бъди смел, аз съм с теб“.

Момченцето бе на лечение, което се осъществяваше благодарение на фондацията Les Petites Bosses, която е подпомагана от футболисти, които продават тениски на тъгове и даряват пари на фонда. Самият нападател е дарявал фланелки с тази цел.
Мбапе е бил покосен, след като е разбрал, че детето е починало, тъй като двамата са имали време да изградят връзка помежду си в последните месеци. Французинът е прекарвал време с него в болницата и му е бил подарил свой екип.

„С огромно прискърбие ви съобщавам, че Лука си отиде и се присъедини към звездите. Много ми е трудно да намеря думите, но е необходимо да отдам почит на това момче, изпълнено с любов, съчувствие и най-вече кураж, което ме научи на толкова много, и с което имах силна връзка. Ще се опитам да те направя горд, защото ти си истинският герой. Ти си този, който заслужава всички адмирации и аплодисменти за това, че се бори с болестта повече от 10 месеца без да се оплачеш нито веднъж. Изключително съм горд, че имах възможността да бъда твой приятел до последния ти дъх и вярвам, че това ще продължи завинаги. Нека Господ осветли пътя ти към Рая, мой малък ангел. Обичам те. Килиан“, написа звездата на ПСЖ в социалните мрежи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html