петък, 3 май 2024 г.

И Коритаров с лапсус – вместо Бабикян каза Хекимян

Тази сряда в емисията на bTV Новините в 19, при отразяване на протеста пред Съдебната палата, с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев, репортерът Канна Рачева допусна неволна, човешка грешка на езика, заявяват от телевизията.

В края на репортажа, в обобщението си по искането на съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на главния прокурор, вместо неговото име беше споменато това на г-н Ахмед Доган.

Екипът на bTV Новините поднася извиненията си на г-н Доган. Медията отхвърля всякакви твърдения за преднамереност, казаха  от телевизията.

В предаването си „Свободна зона” по тв Европа в петък водещият Георги Коритаров направи откритието, че в телевизионната журналистика лапсусът (грешка на езика) се предава по въздушно-капков път, както и коронавирусът. Коритаров нарече Арман Бабикян – един от Отровното трио – Хекимян, каквато е фамилията на водещия „Тази сутрин” по bTV Антон Хекимян. „Не съм виждал Канна Рачева от години, ама ето – явно лапсусът съм го прихванал от нея по въздушно-капков път”, заяви Коритаров. Той нарече това откритие достойно за Нобелова награда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html