петък, 3 май 2024 г.

Джокович: Играя най-добрия тенис в живота си

Новак Джокович смята, че играе най-добрия тенис в живота си и съжалява, че не е успял да спечели титлите на „Ролан Гарос“ и US Open.

„Определено има разочарование, че не спечелих нито US Open, нито „Ролан Гарос“ тази година“, коментира сърбинът пресконференция, проведена в Академията му в Белград.

През 2020 г. водачът в световната ранглиста спечели Australian Open.

„Определено очаквах повече. Поставих себе си в много нетипична ситуация и нямах късмет в Ню Йорк, когато ме дисквалифицираха. Въпреки това спечелих някои други турнири“, заяви Джокович по повод дисквалификацията на „Флашинг Медоуз“, когато удари един от съдиите на линия с топка.

„Мисля, че в Париж се представих добре, бях на високо ниво, но загубих от по-силен играч в този ден“, добави Ноле, който отстъпи на финала от Рафаел Надал. „Изгубих само един мач през този сезон и играя най-добрия тенис в живота си.“

Дотук Джокович има 17 титли от Големия шлем в кариерата си, докато Надал и Роджър Федерер са с по 20. Според сърбина съперничеството с тях не го поставя под допълнително напрежение.

„Напрежението е част от моя живот от дълго време, но съм научил как да се справям с това. Когато говорим за елитни спортисти, това дори помага в някои случаи. Ако прекратя своята кариера в този момент, ще съм щастлив с постигнатото. Въпреки това искам да продължа“, оптимист е световният №1.

Той коментира и необходимостта от въвеждане на електронна съдийска система в тениса.
„Неведнъж бях критикуван за идеята да се премахнат съдиите. В продължение на много години защитавах тази позиция и тя няма нищо общо със ситуацията, която се случи на US Open. В Ню Йорк успяхме да видим как техниката работи за първи път. Всичко мина добре, нямаше оплаквания. Харесвам съвременните технологии, въпреки че не съм фен на тях. Нещо повече, струва ми се, че в определени моменти използването на такава техника отива твърде далеч. Ако обаче нашият спорт може да стане по-точен, тогава защо да му се противопоставяме? За служители, които са работили като съдии, други роли могат да бъдат намерени в състезанията. Лично аз съм убеден, че в този случай ние сме длъжни да поверим тази работа на техниката „, е мнението на Джокера.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html