вторник, 30 април 2024 г.

12-и пореден успех за „Байерн“ в Шампионската лига (обзор)

Носителят на трофея в Шампионска лига „Байерн“ (Мюнхен) започна ударно и настоящия сезон в надпреварата – победа на „Алианц Арена“ с 4:0 над миналогодишния четвъртфиналист „Атлетико“ (Мадрид).

Срещата от Група „А“, която се очакваше да е оспорвана и гвоздея от програмата на първия кръг, се оказа ново шоу на баварската машина. Това е нещо, което сме свикнали да гледаме от германския шампион, още повече след победата с 8:2 над Барселона през миналия сезон.

Играчите на Ханзи Флик записаха 12-и пореден успех в най-големия клубен турнир и дадоха още отсега сериозна заявка, че могат да защитят трофея си.
„Атлетико“ не показа добро ниво в защита, но успя да пропусне всичките си изгодни шансове в предни позиции. Съперникът им вкара по две попадения в двете полувремена, като Кингсли Коман реализира два пъти, а Леон Горецка и Корентен Толисо по веднъж.

„Ливърпул“ също спечели на старта в Шампионска лига. Далеч от дома английския шампион победи „Аякс“ с 1:0 след автогол на Талиафико в 35-ата минута на мача в мач от група D.

„И двата отбора могат да играят по-добре, но е хубаво, че победихме. Tеренът беше кален и ни затрудни. Преди три дни беше съвсем различно, а и вчера на тренировката не изглеждаше така“, недоволен бе наставникът на мърсисайдци Юрген Клоп.

„Жалко е, че не използвахме положенията, които създадохме. „Аякс“ пък имаше удар в гредата. Когато водиш с 1:0, нищо не е решено. Не се получи зрелище, но искахме трите точки и ги спечелихме“, продължи мениджърът.

„Джордан Хендерсън не можа да издържи целия мач, но игра добре. Рис Уилямс до миналата година се състезаваше на аматьорско ниво, а вече има опит в Шампионската лига. Шакири се включи активно, Минамино беше великолепен. Той е истинска машина. Петте смени определено са от голяма полза“, заяви още Клоп след двубоя.

Всички резултати

ГРУПА А
„Залцбург“ – „Локомотив“ (Москва) 2:2
„Байерн“ (Мюнхен) – „Атлетико“ (Мадрид) 4:0
ГРУПА В
„Реал“ (Мадрид) – „Шахтьор“ 2:3
„Интер“ – „Борусия“ (Мьонхенгладбах) 2:2
ГРУПА С
„Манчестър Сити“ – „Порто“ 3:1
„Олимпиакос“ – „Олимпик“ (Марсилия) 1:0
ГРУПА D
„Аякс“ – „Ливърпул“ 0:1
„Мидтиланд“ – „Аталанта“ 0:4

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html