петък, 3 май 2024 г.

10 места на Земята, където ще ви платят, за да живеете

Много хора си мечтаят да живеят в далечни страни, където няма коронавирус, задръствания, мръсен въздух. Да се преместите в друга точка на земното кълбо не е толкова проста работа, още повече, че е свързана с много средства. А какво ще кажете, ако някой ви предложи пари, за да се преместите да живеете там? Това е напълно възможно.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Ниагарския водопад

Кредити до 7000 долара

Ниагарския водопад се опитва да привлече млади хора за жители на района. Програмата за развитието на Ниагара предлага на току-що завършили студенти погасяване на кредити до 7000 долара. Идеята е тук да се заселят млади и талантливи специалисти, без значение от кой регион на света.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Манитоба , Канада

Грантове за живот и бизнес  – 25 000 $

Земя по 8 $

В три общини в Манитоба се предлага за продажба парцели на нищожната цена от 8 $ за квадратен метър. Отделно се предоставят грантове в размер на 25 000 долара за бизнес и строителство. Друга програма пък предлага огромни отстъпки при покупки на терени с условие върху тях да се построи къща в рамките на една година. Голямото предимство тук е, че нито едно от тези предложения не е свързано със задължително живеене. Минусите са два – наблизо има нефтени находища, а най-близкият голям град се намира на 3, 5 часа път с автомобил.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Шан дьо Бул, Франция

Земя по 1 евро

В едно малко селце в Нормандия живеят едва 380 човека. Младите са на изчезване в търсене на работа и реализация в големите градове. Това кара кмета на Шан дьо Бул ПАтрик Мадлен да предприеме решителни мерки за спасение. Те включват продажби на терени и парцели на 1 евро за квадратен метър. Всичките са с площ не по-малко декар. Програмата се оказа много успешна, след като само за няколко седмици бяха получени над 300 оферти. Има едно важно условие – до една година трябва да построите къща.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Ню Хейвън, САЩ

Грантове до 80 000 долара

Властите в град Ню Хейвън, щата Кънектикът, предлагат на желаещите да се заселят там различни програми за сумата от 80 000 долара. Помощта се дава под формата на субсидии за покупка на къща, за обзавеждане и енергоспестяващи материали. Това е доста странно на пръв поглед, защото градът е добре развит, най-вече в областта на оръжейната индустрия, текстилното производство, нефтената промишленост. Тук се намира и знаменитият университет Йейл.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Мисима, Япония

На ръка: 4 530 $

Пътни разходи: 900 $

На месец: 760 $

Село Мисима в префектура Кагосима, е разположено в югозападната част на Япония, близо до остров Кюсю. Тук живеят около 400 човека, до не го се достига с ферибот. В програмата за привличане на жители влизат ежемесечни плащания, които достигат до 900 долара, в зависимост от семейното ви положение. Отделно за всяко дете се дават по 90 долара. Има отделни средства и за медицинска помощ. Любопитно е, че при пристигането може да си изберете какво точно да получите – една крава или 4530 долара в брой. Изискванията към желаещите да се заселят са: не по-възрастни от 55 години, трудолюбиви, да уважават и почитат семейните ценности. За несемейните се предлага отделен проект, в който е включено и търсенето на половинка.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Бормида, Италия

Еднократно 2000 евро

Наем на жилище: 15 евро на седмица

Кметът на едно от най-живописните селца в Италия – Бормида, район Лигурия, обещава на всеки новозаселил се 2000 евро еднократно. Условията за наем на жилище са отлични – не повече от 15 евро на седмица. Бормида се намира в най-чистия регион на Италия – Савоя, ще се насладите на типичната местна идилия. На 100 километра се намира знаменитото градче Портофино, а на изток е националният парк „Чинкуе Терре“. Съвсем близо е френската ривиера.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Каитанга, Нова Зеландия

Изгодни цени за закупуване на парцели и къщи

Преди време в мрежата се появи информация, че в местността Каитанга в Нова Зеландия местните власти дават по 160 000 долара на всеки, който желае да живее там. Съответно, кметът бил „бомбардиран“ с въпроси и предложения. Наложи се общината да излезе с официална информация, че парите наистина са тези, но не се дават на ръка. А в тях се включват пакети за закупуване едновременно на къщи и големи парцели. Малко се получава като филмът не е бил шведски, а съветски. Въпреки това мястото не е за пренебрегване – наблизо има голям град, който всекидневно търси хора за работа. Имайте предвид обаче, че достигането до Каитанга не е никак лесно – от Лондон е повече от 30 часа със самолет.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Саскачеван, Канада

Отстъпки за студенти до 20 000 долара

Още една добра оферта от Канада, но за студенти. Властите в провинцията практически плащат обучението в рамките до 20 000 долара. Условието е обаче след края да останете да живеете там между 7 и 10 годии.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Отенщейн, Германия

 Земя без пари

В неголямата община в Долна Саксония живеят около 1000 човека. Жителите непрекъснато намаляват, тъй като младите предпочитат големите градове. Когато местното начално училище се озовало на прага на затварянето, заради липсата на деца, бургмистърът решава безплатно да раздаде прилични парцели, които иначе се оценяват на 10 000 евро. Условието е обаче желаещите не само да живеят постоянно там, но и да са млади семейства с деца. Също така са длъжни до три години да построят къща.

10 мест, где вам еще доплатят за проживание

  1. Остров Матсайкер, Австралия

6 месеца живеете безплатно

Най-романтичното предложение идва от Австралия. Организацията „Паркове и див живот“ ви прави предложение, което трудно се отказва. Става дума абсолютно безплатно да живеете на остров Матсайкер край бреговете на Австралия. Там ще изживеете реални приключения, срещи с непознати растителни и животински видове. Там се намира и най-южният морски фар на Австралия. Бъдещите жители на острова пътуват до там с хеликоптер и получават безплатно: къща и храна за половин година. Единственото условие е да се грижите за фара и да правите метеосводки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html