понеделник, 29 април 2024 г.

Критики в Испания: „Реал“ е във фаза на свободно падане

„Реал“ (Мадрид) загуби от „Шахтьор“ с 2:3 на старта в Шампионската лига и сега търпи чудовищни критики по свой адрес на така или иначе взискателната испанска преса.

По-лошото в случая обаче е това, че през уикенда предстои Ел Класико с Барселона, а футболистите на Зинедин Зидан по никакъв начин не показаха как точно биха се противопоставили на големия си съперник.

„Реал“ е във фаза на свободно падане, а в събота предстои Барселона! Всеки ден е все по-зле!“, гласи първата страница на в. „Марка“, където описват първото полувреме като поредното „нелепо такова“.

Треньорът на „белите“ Зинедин Зидан заяви, че той поема вината, но това със сигурност не е достатъчно.

„Лош момент. Първата част… Не толкова заради играчите, те са на терена и тичат. Проблемът е, че не видях отбора така, както исках, и когато това се случва, вината е изцяло моя. По-добре е, че реагирахме през второто полувреме, защото футболистите не заслужават това. Те са шампиони и загубата ме подразни. Аз съм отговорен за нея, трябва да потърся решения, за да не се случва отново. Ще се опитам да го направя. Играчите са на терена и се нуждаят от решения“, коментира след срещата Зидан.

„Почервеняване от срам“, кратко и ясно пишат пък от другия мадридски вестник „АС“, като дебело подчертават, че украинците са били с резервния си състав и са смазали „Реал“, особено до почивката.

Дербито с „Барса“ е от 17:00 ч. тази събота.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html