четвъртък, 2 май 2024 г.

Григор срещу Раонич в Белгия

Поставеният под №5 в схемата Милош Раонич ще бъде съперникът на Григор Димитров на 1/4-финалите в турнира от сериите АТР 250 в Антверпен.

Канадската машина за асове отстреля Камерън Нори със 7:5, 7:6(4), с което заслужи място сред последните 8 в надпреварата.

Раонич бе забил 17 аса и бе спечелил 40 от 44 разигравания на първи сервис в първия кръг срещу Аляж Бедене, а вчера бе дори по-впечатляващ с 19 директни точки от начален удар и 34 от 38, както и 19 от 25 след второ подаване.

Срещу Нори Раонич направи само един пробив в края на първия сет, след което го затвори на свой сервис, а във втората част двамата стигнаха до тайбрек, в който победителят бе по-концентриран и допусна по-малко грешки.

Григор има три победи в пет мача срещу Раонич, а двамата не са се срещали от 2018 г. насам. Тогава в Мадрид 29-годишният Милош, в чиито вени тече черногорска кръв, триумфира в три сета, а другия му успех е от първата им среща през 2011-а в Стокхолм.

Гришо е надделявал в останалите сблъсъци – в Бризбейн през 2013 и 2017 г. и на Australian Open преди 6 години. През 2016-а в Пекин канадецът се отказва от двубоя им поради физически проблеми и Димитров продължи напред без игра.

„Направих добър първи сет, макар да го загубих. Помислих си как нищо сериозно не е станало и просто трябва да намеря друг начин, за да надделея. Такива срещи са много важни в ранните кръгове, защото след тях вече си напълно навлязъл в надпреварата, а това е нещото, от което съм може би най-щастлив“, коментира Григор Димитров след успеха над Пабло Андухар в Антверпен.

„През цялото време бях с усещането, че имам леко предимство, като това най-ясно се изразяваше в ключовите моменти и опитът ми при игра в зала се оказа решаващ. Доволен съм, че останах в мача с една наистина позитивна нагласа“, каза още хасковлията, а относно зрителите в залата допълни:

„Изключително щастлив съм отново да виждам публика по трибуните. Благодаря на всеки, който е отговорен за това турнирът все пак да се провежда и съм наистина щастлив от факта, че отново мога да се състезавам пред хората и изобщо, че тенисът се завърна“, призна Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html