петък, 3 май 2024 г.

Напусналият червената ПГ депутат: БСП се е поддала на властолюбивото чувство да си единствен

„Няма да напусна партията. Партията е в мен, аз няма как да я напусна, 50 години членувам в нея“. Това заяви депутатът Чавдар Велинов, който стана поредния напуснал парламентарната група на „БСП за България“.

От днес 74-годишният Велинов, който е депутат от Плевен, става независим народен представител, след като се присъедини към шестимата свои колеги, напуснали групата заради несъгласие с водената политика от страната на нейния ръководител Корнелия Нинова. Депутатът изтъкна същите аргументи.

„Непримирими различия по начина на водене на парламентарната политика на групата, по начина на вземане на решение. Дори по духа, който витае в групата. Всичко това и много други неща ме накараха да взема това решение. То не е неочаквано“, посочи той.

Според него БСП се е поддала на „властолюбивото чувство да си единствен“. „Ръководството да е единствено, безгрешно, непризнаващо никакво чуждо мнение. А днес другарите, които участват в управлението и ръководството, всъщност са наследили партията, която моето поколение спаси и създаде социалистическа партия“, допълни още депутатът.

Това е личен акт на всеки народен представител, посочи от своя страна Красимир Янков, също отцепил се от парламентарната група на „БСП за България“ и самата партия.

„Всеки един от нас осъзнато е взел това решение, за да се раздели с тези 130-годишни темели, които в момента изгниват. Метафорично казано – на гола поляна да отстояваме идеи и принципи, от които не сме отстъпвали досега“, смята той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html