петък, 3 май 2024 г.

Занев преди „Клуж“: Можем да излезем от групата

Личното ми мнение е, че можем да излезем от тази група, обяви капитанът на ЦСКА Петър Занев преди утрешния мач с „Клуж“ от Лига Европа. Двата отбора се изправят един срещу друг на ст. „Васил Левски“ от 19,55 часа.

Италианският „Рома“ и швейцарският „Йънг Бойс“ са другите два тима в групата.

Разбира се, че и за нас е по-добре да играем на “Армията”, но нямаме необходимия лиценз. И на националния стадион ще дойдат хора да ни подкрепят.

Изпуснах доста време. Нямах възможност да тренирам четири седмици. Има какво да се желае от физическа гледна точка. Колкото по-добре сме всички, толкова по-добре за треньора. Лека-полека трябва да набирам форма, за да бъда вариант.

Няма напрежение. Всеки футболист чака тези двубои от Лига Европа. Това са мачове, в които всеки един от нас иска да покаже най-добрата си светлина. Всяка точка е важна.

Трябва да не допускаме елементарни голове. Харесва ми как се представя отборът в Европа. Надявам се да подходим по същия начин – с концентрация и мотивация“, каза Занев.

Треньорът Стамен Белчев е категоричен, че шансовете са равни.

„ЦСКА ще играе своята игра, това ще рече, че ще се опитаме да владеем топката, тъй като знаем, че „Клуж“ е много агресивен отбор. Иска ми се да направим така, че съперника да се съобразява с нас”, обяви той.

„Искаме още в първите две минути да вкараме два гола, но понякога не се получава. Няма да приемем играта в собствената половина. Ще пресираме високо противника, ако можем разбира се, оттам какво ще се случи, не мога да кажа. Футболистите ще решават на момента в различните ситуации. До мача имаме две тренировки, нямаме проблеми с контузии. В общи линии съм наясно със състава. Трябва да играем спокойно и със самочувствие. Да повторим представянето от мачовете с БАТЕ и „Базел“. Като казвам, че не трябва да има напрежение, не означава, че трябва да излезем отпуснати. Със Станимир Стоилов се чуваме често. Говорим си общи приказки, но винаги присъства темата футбол“, обясни специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html