петък, 3 май 2024 г.

Григор ще играе без публика на Мастърса в Париж

Мастърс турнирът в Париж ще се проведе без публика. Първоначално от Френската тенис федерация бяха обявили, че всеки ден в зала „Берси“ ще бъдат допускани по 1000 зрители. От документ, изпратен до играчите в понеделник обаче става ясно, че всъщност надпреварата ще се проведе изцяло при закрити врата.

Това се очакваше, след като френското правителство въведе вечерен час от 21 часа за столицата след завишения брой на заразени от COVID-19 в последните седмици.

Освен това играчите, сред които ще е и първата ни ракета Григор Димитров, ще са задължени да отседнат в един и същ хотел като препоръките са да излизат само за тренировки и мачове в зала „Берси“.

Надпреварата в Париж по традиция е последният турнир от сериите АТР 1000 и по всяка вероятност ще реши последните места за Финалите на АТР в Лондон.

По-рано днес стана ясно, че ограничения за зрителите ще има и на турнира във Виена, където допустимият брой хора по трибуните бе намален от 1500 на 1000. Там също е заявен Димитров, както и световният №1 Новак Джокович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html