петък, 3 май 2024 г.

Шофьор на бутилка водка опита да подкупи полицаи с кюлче злато

Своеобразен подвиг извърши мъж от Пловдив. След като е изпил бутилка водка, е успял да се качи на автомобила си и да го подкара. На всичкото отгоре, когато е спрян от полицията, е успял на разбираем език да им предложи малко кюлче злато, за да го пуснат. Повечето хора след бутилка водка едвам могат да говорят и да ходят.

Униформените не се впечатлили от златото, което било опаковано и със сертификат. Стойността му била 100 лв. Те тествали мъжа с дрегер, който показал наличието на 2,27 промила алкохол в кръвта.

Случката се разиграла на 7 октомври около 20:30 вечерта, предава БНР. При обход на автопатрул двамата полицаи спрели за проверка лек автомобил и поискали документите на водача.

При слизането си от автомобила 59-годишният мъж имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

Служителите на МВР уведомили дежурния разследващ полицай, след което задържали шофьора.

Окръжна прокуратура-Пловдив вече е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство по случая.

Случаят е фрапиращ, но, уви, далеч не е единствен у нас. България е в челните класации по употреба на тежък алкохол в ЕС, както и на жертви по пътищата. Особено извън големите населени места е нещо нормално да се кара след употреба на алкохол, което допринася за черната статистика на убити и ранени у нас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html