петък, 3 май 2024 г.

„Рома“ се развихри срещу новак, треньорът остава (видео)

Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – „Рома“, победи новака „Беневенто“ с 5:2 в среща от четвъртия кръг на Серие „А“ и записа втори успех за сезона.

Джанлука Капрари откри резултата за гостите още в 5-ата минута. Домакините изравниха с попадения на Педро Родригес в 31-ата и на Един Джеко в 35-ата минута. Гол на Хенрих Мхитарян в добавеното време на първата част беше отменен заради засада след намеса на системата ВАР.

Футболистите на Филипо Индзаги изравниха за 2:2 в 55-ата минута чрез Джанлука Лападула. Той пропусна от дузпа, след като Браян Кристанте отрази удара му, но при добавката не сгреши и прати топката в мрежата.

До края на мача „вълците“ вкараха още три попадения. Жордан Верету в 69-ата минута реализира дузпа, Джеко вкара втория си гол в мача в 77-ата, а минута преди края на редовното време крайното 5:2 оформи Карлес Перес.

„Отборът се справи много добре, играхме на ниво, със самочувствие. Предстоят ни няколко мача за кратък период, но сме уверени, че ще се справим“, каза след мача наставникът на „Рома“ Пауло Фонсека, който е нарочен за гонене от шефовете на клуба, но засега запазва поста си.

След успеха римляните се изкачиха на седмо място в класирането със 7 точки актив, а „Беневенто“ е на десета позиция с 6 точки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html