неделя, 28 април 2024 г.

Литературен понеделник с Георги Тошев

Клуб „Перото“ стартира серия от срещи с любими български писатели – „Литературни понеделници“.

Всеки първи ден от седмицата публиката ще има възможност да се среща с водещи имена от съвременната литературна сцена в България, с които да обсъжда теми както от литературата, така и от живота. Модератор на събитията ще бъде ръководителят на сектор „Национален център на книгата” Светлозар Желев.

Днес (19 октомври) в 19 ч. гост ще бъде Георги Тошев. В клуб „Перото“ публиката ще има възможност да се срещне с автора на любими книги, филми, предавания, пътешественик и човек на духа. Модератор на събитието ще бъде ръководителят на сектор „Национален център на книгата” Светлозар Желев.

„Стефан Данаилов – Романът на моя живот“, „Катя Паскалева: Жените в мен“, „Невена Коканова – Години любов“, „Наум Шопов: Бележки от един живот“, „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“, са само част от книгите, който Георги Тошев е написал.

За „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“, Жоро споделя, че тази книга е една от най-трудно написаните – „Сложно е да подредиш пъзела на един човешки живот 30 години, след като личността си е отишла. Когато пишеш за толкова популярен човек, за който всеки има своя представа или спомен за него, трябва много да се внимава и да се отдели слуха от факта. Животът на Парцалев е сложен, цветен, противоречив. В него има много тъга, смях, самота. Всичко това трябва да се предаде на читателя.“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html