неделя, 28 април 2024 г.

Григор почва в Белгия в сряда, тренира с Нишикори

Григор Димитров започва в сряда участието си на турнира в Антверпен. Ден по-рано ще стане ясно и името на съперника му – Кей Нишикори (Яп) или Пабло Андухар (Исп).

Хасковлията е в Белгия от няколко дни и тренира под пара, за да се подготви максимално добре за турнира от сериите ATP 250. Една от последните тренировки на българина бе именно срещу Нишикори.

Интересното е, че първата ни ракета може да срещне японеца още във втория кръг в надпреварата. Като четвърти поставен, Григор започва директно от 1/8-финалите.

Понастоящем Нишикори е на 35-о място в световната ранглиста. Димитров и японецът са се изправяли един срещу друг шест пъти, като българинът има само една победа. Тя дойде на турнира в Бризбейн през 2017 г., когато първата ни ракета се наложи с 6:3, 3:6, 6:2.

За Димитров предстои не само участие в Антверпен, но и на турнира във Виена след това. Той започва на 26 октомври и ще продължи до 1 ноември.  Австрия ще видим и световният №1 Новак Джокович.

Българинът все още не е заявил участие на Sofia Open в „Арена Армеец“, но организаторите на надпреварата пазят „уайлд кард“ специално за шампиона от 2017 г. Надпреварата ще се проведе от 7 до 14 ноември, а схемата оглавяват Диего Шварцман, Гаел Монфис и Денис Шаповалов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html