петък, 3 май 2024 г.

Безплатни лекарски консултации от днес до 23 октомври

Болница „Св. Иван Рилски“

Отбелязваме Деня на българския лекар. По този повод от днес до 23 октомври три от водещите клиники в столичната болница „Св. Иван Рилски“ ще консултират безплатно пациенти по документи, предаде БНР.

Безплатните консултации ще бъдат в Клиниката по хематология и онкология, Клиниката по обща и ендоскопска хирургия и Клиниката по нефрология.

Заради Covid ситуацията в страната консултациите няма да бъдат на място в болницата, а само по документи.

Проф. Анатолий Филипов – началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия обясни, че кампанията е свързана с Празника на българския лекар, който отбелязваме днес.

Инициативата ще улесни пациентите в Covid обстановката, каза още проф.Филипов:

„Ръководството на болницата и водещи специалисти в клиниката взеха решение да улеснят пациентите. С онлайн комуникация да можем да съкратим престоя им в болница, тоест да идват по веднъж само с готова документация. Това ще улесни, смятаме ние, значително пациентите в комуникацията с водещи специалисти в страната“.

Проф. Филипов добави, че по време на кампанията пациентите ще комуникират с трите клиники чрез имейли. Не се налага физическо присъствие, освен ако лекарят не прецени, че има основание за такова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html