петък, 3 май 2024 г.

И „Славия“ удари „Левски“, на Георги Тодоров започна да му писва

„Славия“ спечели с 1:0 домакинството си на „Левски“ и записа втори успех от началото на сезона в Първа лига. Срещата беше повторен дебют за Александър Тарханов начело на „белите“.

Единственото попадение в мача реализира Калоян Кръстев в 36-ата минута, а две по-късно „сините“ останаха с 10 души на терена, след като Живко Атанасов получи червен картон.

След около половин час игра „Левски“ имаше възможност да открие резултата след центриране от фаул, но Атанасов насочи топката право в Георги Петков. Оттам вратарят стреля силно в половината на гостите, където Старокин и Кабов се опитаха да вземат топката. Никой от тях не успя, но от ситуацията се възползва Калоян Кръстев. Той е озова сам срещу Николай Михайлов и не сбърка за 1:0

Скоро след това централният бранител на „Левски“ Живко Атанасов изпусна нервите си и изблъска без топка Атанас Кабов. Главният съдия Станислав Тодоров беше близо до ситуацията и показа директен червен на играча на „сините“.

След час игра „Левски“ имаше шанс да изравни. Мартин Райнов намери по отличен начин Здравко Димитров, чийто удар обаче мина високо над горната греда. В 72-ата минута футболистите на Славия изпуснаха страхотен шанс, след като Калоян Кръстев не успя да отиграе добре ситуация пред вратата на Михайлов.

„Загубихме мача за една минута, просто не мога да повярвам. Вместо да вкараме гол, получихме такъв и после се стигна до този глупав червен картон, който ще ни тежи в следващите мачове. Не знам защо Живко Атанасов направи тази глупост. След това с 10 мача опитахме всичко, но не успяхме да отбележим. За съжаление обаче тази минута се оказа фатална“, обяви треньорът на „Левски“ Георги Тодоров след мача.

„Почти във всят среща допускаме наивни грешки. Трябва да обиграваме хора, но не знам докога аз ще изтърпя това нещо. Защото, след толкова работа и усилия, губим по толкова наивен начин. Не ни липсва агресия, а майсторство и опит.“

„Не искам да коментирам липсата на Станислав Иванов, това е въпрос между него и клуба. С човек по-малко надиграхме Славия след почивката, но има още много хора, които трябва да се доказват. Например един Паулиньо, от който не съм доволен. Той промени начина си на игра след контузията си преди две години. Паулиньо е изключително качествен футболист, но в момента не показва и 30 процента от качествата си, а в този момент трябва да помогне на отбора“, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html