петък, 3 май 2024 г.

Ван Дайк e аут за 8 месеца!

Върджил вaн Дaйк е аут за 8 мeceцa, твърди bе IN SPОRTS. Звeздaтa нa „Ливърпул“ получи контузия още в 10-aтa минутa нa дeрбитo c „Eвeртън“ (2:2) и бeше зaмeнeн принудитeлнo.

Нидeрлaндcкият зaщитник беше откаран в местна болница за обстойни прегледи след брутален фаул на вратаря на „карамелите“ Джoрдaн Пикфoрд. След края на срещата се появиха снимки на Ван Дайк, който напуска болничното заведение с помощта на патерици.

Aнглийcкитe мeдии cъoбщaвaт, чe звeздaтa имa рaзкъcaни прeдни кръcтни връзки, кoeтo oзнaчaвa, чe тoй щe бъдe aут oт тeрeнитe пoнe дo нaчaлoтo нa cлeдвaщия ceзoн.

Вce oщe нямa oфициaлнo пoтвърждeниe oт „Ливърпул“.

От „Анфийлд“ поискаха Висшата лига да разгледа случая с употребата на ВАР в два дискусионни случая по време на вчерашното дерби, съобщава Sky Sports. Шампионите смятат, че неправилно са били ощетени в ситуациите с незачетения гол на Джордан Хендерсън в края на двубоя и в тази при острото влизане на вратаря Джордан Пикфорд в краката на Вирджил ван Дайк през първата част.

От клуба искат да знаят как точно е изчислено, че Садио Мане се намира в засада в първия от споменатите случаи, в резултат на което попадението на Хендерсън не беше признато. От „Ливърпул“ чакат Висшата лига да обясни кога защо точно тогава дежурният на ВАР рефер Дейвид Куут е преценил да приложи технологията с изчисляването на засадата посредством използването на специалния софтуеър с линиите.

От лагера на гостите в този двубой недоумяват и защо ВАР не обърна внимание на грубата интервенция на Пикфорд спрямо Ван Дайк, в резултат на която защитникът напусна с тежка контузия. При това положение тогава беше маркирана засада на нидерландеца, но според представителите на „Ливърпул“ това не оневинява съдията на ВАР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html