петък, 3 май 2024 г.

Джошуа потвърди: Мачът с Пулев ще е на 12 декември в Лондон

Мачът за три от световните титли по бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще бъде на 12 декември в „02 Арена“ в Лондон, потвърди британецът.

Още в началото на седмицата Кобрата съобщи, че двубоят ще се състои в средата на последния месец от годината, но се чакаше официалното съобщение от щаба на Джошуа.

Британецът ще се боксира у дома за първи път от повече от две години.

„Датата е 12 декември. Още един път поясите ще бъдат вдигнати във въздуха, но съм изцяло фокусиран върху това на 13 декември те да бъдат на правилното място във Великобритания“, каза Джошуа, цитиран от „Скай Спортс“.

Двубоят ще е в „О2 Арена“, а британецът се надява все пак дори и малко на брой, но да има фенове на бокса по време на сблъсъка.

Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг), е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в „Арена Армеец“ братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа обаче отложи на няколко пъти двубоя срещу Джошуа. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб „Тотнъм“ в Лондон. Срещата бе изместена за 25 юли, а след това „увисна“ във времето заради все още бушуващата зараза.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html