петък, 3 май 2024 г.

ВАР спря „Ливърпул“ срещу „Евертън“

„Ливърпул“ сложи край на серията на „Евертън“ от четири последователни успеха във Висшата лига. Мърсисайдското дерби завърши 2:2. ВАР лиши шампионите от успеха, след като попадение на Джордан Хендерсън беше отменено заради невидима с просто око засада. Играчите на Юрген Клоп повеждаха на два пъти, но „карамелите“ успяваха да се върнат в мача. В заключителните минути домакините останаха с човек по-малко.

Мачът започна перфектно за шампионите. Садио Маче се разписа още в третата минута. Анди Робъртсън получи топката на левия фланг и успя да елиминира съпротивата на Шеймъс Колман. Последва ниско подаване към сенегалеца, който с точен удар от близка дистанция не остави шансове на Пикфорд – 0:1!

Малко след това Върджил ван Дайк трябваше да напусне принудително. Той стигна пръв до топката в наказателното поле, а Джордан Пикфорд влезе грубо в краката му. Дузпа не последва, защото страничният рефер беше маркирал засада на нидерландеца. Ван Дайк не можа да продължи и на негово място влезе Джо Гомес.

В 20-ата минута „Евертън“ отвърна на удара. След отлично центриране на Хамес от корнер топката се озова на главата на Майкъл Кийн, чийто удар се оказа непосилен за Адриан – 1:1!

Пет минути по-късно Трент Александър-Арнолд стреля опасно от пряк свободен удар, но Пикфорд успя да избие в корнер. В 34-ата минута Робертсън проби и подаде към Мане, но сенегалецът не уцели вратата.

Грешка на отбраната на „Евертън“ в 73-ата минута беше наказана от Мохамед Салах. Джери Мина изчисти лошо топката и египтянинът стреля от въздуха, за да направи резултата 1:2!

Малко след това Пикфорд спаси „карамелите“ от нов гол. Центриране на Александър-Арнолд беше засечено с глава от Жоал Матип, но вратарят на домакините показа блестящ рефлекс. Последва бомбен изстрел на Салах извън наказателното поле. Пикфорд обаче отново не допусна грешка.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Люка Дийн центрира отляво и Калвърт-Люин заби топката в мрежата на „Ливърпул“ – 2:2.

Три минути преди края на редовното време „Евертън“ остана с човек по-малко. Червен картон получи Ричарлисон за брутален фаул срещу Тиаго.

„Ливърпул“ успя да стигне до трети гол в 92-ата минута. Попадението обаче беше отменено след намесата на ВАР, макар че видимо нямаше засада на Садио Мане, който асистира на Джордан Хендерсън за попадението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html