петък, 3 май 2024 г.

Васил Гюров: Който го е страх от прасета, не ходи на жълтите павета

Кадър от протеста. Снимка: Дневник.

„Когато между данъците и държавата застават паразити, държавата започва да линее, организмът може да загине“, заяви музикантът Васил Гюров на протеста в София срещу правителството и главния прокурор по време на стотния ден от демонстрациите.

„Присъствието на този площад работи за друг данък – данък обществено развитие, той е най-важният и може да накара България да се изправи. От него най-много ги е страх, защото натрупването му ще ги събори, от него те не могат да крадат.“ подчерта Гюров.

И той засегна темата за несвободните медии, които очернят всеки, опитал да застане на пътя на корумпираните. Гюров цитира Бърнард Шоу, според когото „човек не бива да се бори с прасе, защото ще се изцапа и защото на прасето му харесва, и продължи: „Но когато всичко около нас е превърнато в кочина, нещата са други. Ще трябва да се изцапаме. Който го е страх от прасета, не ходи на жълтите павета“..

Преди него говориха двама евродепутати от Хърватия и Нидерландия. Клеър Дейли от Ирландия трябваше да се включи с видеовръзка, но не успя заради лошото време. Рамона Стругариу от Румъния обаче успя:

„На Румъния й трябваха две години и нещо – ние устояхме и успяхме. На евроизборите при нас хората гласуваха за промяна. Трябва да гласувате! И да защитавате вашите свободни медии. Само така ще имате демократична държава. Не подкрепяйте тези, които лъжат и крадат. Ако ви трябват нови партии, направете ги, ако ви трябват нови лидери, създайте ги от площада.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html