петък, 3 май 2024 г.

12 клуба оставиха Дафовска начело на биатлона

С 12 гласа „за“ и само един „въздържал се“ Екатерина Дафовска бе преизбрана за председател на Българска федерация по биатлон.

Извънредното Общо събрание бе свикано по искане на част от клубовете. Припомняме, че на заседанието през юни олимпийската шампионка от Нагано 1998 декларира готовност да се оттегли, но сега форумът гласува отново доверие на легендата. На събранието днес присъстваха представители на 13 от общо 15 клуба в страната.

За първи път в ръководството влезе действащ спортист. Димитър Герджиков бе сред гласуваните в Управителния съвет след като състезателите от националния отбор проведоха избор помежду си за техен представител в ръководството, каквито са препоръките и на Международния съюз по биатлон (IBU).

Така членове на новоизбрания Управителния съвет на БФБ са: Екатерина Дафовска, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Цветан Цочев, Таня Панева, Момчил Добрев, Милуш Иванчев и Димитър Герджиков.

В последните години биатлонът е сред най-успешните български спортове със световен вицешампион от 2019 г. и настоящ „Спортист на годината“ у нас, което се случи за втори път в историята след олимпийската титла на Дафовска на Игрите в Япония.

В момента националите са на първи лагер на сняг в Австрия, на глетчера в Дахщайн. Най-добрите ни биатлонисти се завръщат в България във вторник, след което през ноември ще продължат подготовка на сняг във Финландия с новите си руски треньори Александър Касперович и Виталий Норицин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html