петък, 3 май 2024 г.

България падна от Уелс и на „Васил Левски“, националите не ритнаха във вратата

Ново разочарование за футболните ни национали! България загуби с 0:1 у дома от Уелс в четвъртия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите.

Шесто поражения от осем мача е жалката статистика на „лъвовете“ при Георги Дерменджиев. Присъдата пък я произнесоха привържениците – билети си купиха само 478 души и трибуните останаха полупразни, като причината за това не са мерките срещу пандемията от коронавирус.

За 90 минути тимът ни не ритна нито веднъж във вратата на Уелс и подобно на първия мач в Кардиф позволи да бъде наказан в края. Победното попадение за гостите бе дело на влезлия като резерва Джонатан Уилямс, който се разписа в 85-ата минута.

Поражението е четвърто поредно за „трикольорите“. Така в последните си 19 мача тимът ни има само един успех – с 1:0 срещу Чехия у дома преди близо година.

България остава на дъното в група 4 с актив от една точка. Уелс вече е на върха с 10, пред Финландия с 9 и Ирландия с 2.

През ноември „лъвовете“ приемат Финландия и гостуват на Ирландия в търсене на първи успех в настоящото издание на турнира.

Играчите показаха желание, но Уелс е добър отбор, оправда се селекционерът Георги Дерменджиев.

„Не трябва да обвиняваме момчетата. Все още търсим своя облик, важното е да видим всички момчета и кои от тях ще ни свършат работа“, каза наставникът, след което бе запитан дали е спокоен за поста си след слабите резултати.

„Вижте, колко треньори имахме, като започнем от Матеус и какво се е получило? Пак е същото, нали така? Това е! Играем в сгъстен цикъл, но за нас решаващият мач бе този с Унгария. След него се стигна до психологически срив, защото очакванията бяха много големи. Въпреки това, момчетата се опитаха да излязат от него.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html