петък, 3 май 2024 г.

Топят Кобрата за расизъм в Англия

БОРИС СПАСОВ

Думите, които Кубрат Пулев използва в пресконференция си по адрес на Антъни Джошуа не бяха подминати от медиите във Великобритания.

Фразата „тенът му е по-добър от моя“ бе възприета като проява на расизъм от страна на Sky Sports, които публикува снимка на българина и Джошуа в своя Instagram профил по-рано днес.

Интересно в случая обаче са коментарите под въпросния пост, които нападат елитната медия за внасяне на ненужно напрежение и на грешната интерпретация на думите на българина.

Повечето от мненията са направени от англичани, които защитават Пулев, изказвайки мнението, че той си е направил невинна шега, и не е искал да обиди своя евентуален съперник с това си изказване.

Новината достигна до Острова навръх 31-ия рожден ден на Антъни Джошуа, който все още не е потвърдил за двубоя в Кобрата.

В Англия расизмът продължава да е една от водещите теми. „Силните му страни? Бих казал, че има много мощен удар без съмнение. Какви други силни страни? Тенът му е по-добър от моя“, заяви Кубрат, с което предизвика критики в родината на Антъни Джошуа.

Дългоочакваният сблъсък между двамата трябва да се проведе в края на годината.
Срещата в Лондон бе отлагана на два пъти заради пандемията от коронавирус, а преди дни най-добрият ни профи боксьор обяви през Instagram, че всичко е договорено и събитието ще бъде на 12 декември.

Изглежда обаче българинът е избързал с обявяването.

„Имаше натиск от Англия, и най-вече от Sky Sports, да свалим поста от моята официална страница. Защото те искали първи да обявят новината. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам. А това означава, че докато не излязат с официално съобщение, мачът не е сигурен. За да бъдем коректни, изрично ни помолиха да не правим коментари за двубоя с Джошуа. Положението е малко сложно. Не очаквах, че ще има проблем, че аз съм го обявил. Все пак си имам договор. Но това си е тяхно право“, обясни претендентът за световната титла.

Пулев вече веднъж имаше насрочен мач с Джошуа през 2018-а, но тогава травма му попречи да излезе на ринга. За него това ще бъде втори опит да постигне голямата си цел и да се изкачи на върха в професионалния бокс. Първият му такъв бе на 15 ноември 2014 г., когато дойде и единствената му загуба на профи ринга след нокаут от украинската легенда Владимир Кличко. Оттогава насам Пулев е записал 8 поредни победи, с което общият му баланс е 28 победи (14 с нокаут) и 1 поражение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html