понеделник, 29 април 2024 г.

Пореден вандалски акт: Машинист пострада от хвърлен камък по влак

Счупеното стъкло на влака. Снимка: БНР

За пореден случай на грубо посегателство срещу влак съобщава агенция БДЖ. Вследствие на вандалската проява е пострадал машиниста в локомотива на бързия влак № 8641 от София за Стара Загора, предава БНР.

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив, малко преди 19:00 часа на 14 октомври 2020 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html