понеделник, 29 април 2024 г.

Ники Михайлов: Някои трябва да слязат на земята, защото сме много далеч от истината

Вратарят и капитан на България при загубата на „лъвовете“ от Уелс Ники Михайлов бе изключително афектиран след поражението от „драконите“ с 0:1 и заяви, че сме далеч от истината, а нивото на Първа лига е доста далеч от това в Европа.

„Може да се завърне духът след една победа, но по начина по който играем, трудно ще стане. Трудно се говори след такива мачове. Далеч сме от истината. Както видяхме за 96 минути нямаме положение. Как да успеем да отбележим и да вземем точка. Допускаме елементарни грешки в защита без значение в коя минута. Те имаха проблеми в атака. Резултатът можеше да е съвсем друг. За наше щастие не беше. Трябва коренно да променим начина си и стила си на игра“, заяви Ники Михайлов.

„Не можем да разчитаме на две млади крила и на опита на двама трима. Виждате какви играчи влизат за другите тимове, правят разликата. Проблемът е, че първенството ни е на ниско ниво. Това е реалността. Все по-малко наши играчи играят в чужбина. Това е реалността към момента. Преди 10 години имаше повече българи в чужбина, даже беше трудно да селектираш група от 22-23 футболисти. Видяхме колко промени се направиха само за десет дни и нямаше ефект. То няма никакво самочувствие, за какво ниско самочувствие говорим. Даже в очите на някои футболисти виждам страх“, каза още стражът.

„Всеки трябва да си направи равносметка къде се намира в момента. Да не конкретизирам, аз им го казах в съблекалнята, но някои трябва да слязат на земята, защото сме много далеч от истината. Един мой съотборник излиза и казва: „България трябва да е горда, че ще играя в Шампионската лига“. Нека да иска да става Футболист на годината. Аз му казах, когато аз съм играл в Шампионска лига, той още е бил в юношите на Левски. Аз съм горд, че ще играе, горд съм, че ЦСКА и „Лудогорец“ са в Европа, но нека не се самозабравяме. Дайте всеки да си седне на мястото, да помисли, да работи здраво – иначе нищо добро не ни чака. Играли добре младежите. И? И ние играхме добре срещу Унгария и паднахме 0:3″, заяви Михайлов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html