петък, 3 май 2024 г.

Неймар избухна с хеттрик, изпревари Феномена

Мегазвездата на ПСЖ Неймар донесе успеха на Бразилия при гостуването на Перу в двубой от квалификациите за Мондиал 2022. Нападателят отбеляза хеттрик (два от головете паднаха от дузпи) за успеха с 4:2 и по този начин изпревари легендата Роналдо по отбелязани голове за националния отбор.

С успеха „селесао“ събра пълен актив от 6 точки и дели първата позиция във временното класиране с вечния си съперник Аржентина. Неймар вече има 64 попадения на сметката си в 103 мача за Бразилия, като пред него е единствено Краля на футбола Пеле, който е отбелязал 77. Роналдо остана на третата позиция с 62 попадения в 98 мача в 17-годишната си кариера в националния отбор.

Неймар все още е далеч от успехите на Феномена на национално ниво, който на два пъти става световен шампион, но именно с него са свързани надеждите да върне „селесао“ на световния връх.

По-рано аржентинците доста се поизмъчиха като гости над Боливия, но победиха с 2:1. Двубоят започна кошмарно за гостите, след като в 24-ата минута Морено с глава откри резултата след центриране на Чумасеро отдясно. В самия край на полувремето се стигна до куриозен изравнителен гол. Лаутаро Мартинес проби индивидуално в наказателното поле, опита удар от малък ъгъл, но бранител на домакините се засуети и му позволи да направи добавка, която след рикошет влетя във вратата.

Успехът за „албиселесте“ дойде в 79-ата минута. Тогава Лионел Меси намери Мартинес пред наказателното поле, нападателят на Интер подаде към Хоакин Кореа, който стреля неспасяаемо. Попадението беше ревизирано от ВАР поради съмнения за засада, но в крайна сметка беше признато. Така Аржентина продължава с пълен актив от 6 точки, след като в първия кръг надви Еквадор с 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html