петък, 3 май 2024 г.

Финалисти от Шлема идват на Sofia Open, чакат отговор от Григор

Диего Шварцман, Гаел Монфис и Денис Шаповалов са само част от звездите на мъжкия тур, които ще пристигнат в София за тазгодишното издание на Sofia Open. Турнирът, който е от веригата ATP 250, ще се проведе в зала „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември.

Организаторите на турнира в столицата обявиха имената на 19 от играчите, които родните фенове на тениса ще имат възможността да видят на живо.

Най-високо поставените тенисисти в изнесения списък са световният №8 Диего Шварцман, който през последните седмици достигна до финал на Мастърса в Рим и полуфинал на „Ролан Гарос“, както и Гаел Монфис и Денис Шаповалов, които съвсем до скоро бяха в Топ 10 на световната ранглиста.

С изключение на Кевин Андерсън всички посочени играчи понастящем са в Топ 40 на ранглистата.

Най-титулуваният играч в списъка е Кей Нишикори, който има 12 титли от турнирите на ATP, а през 2014 г. достигна до финала на US Open. Сред участниците фигурира и друг финалист от Големия шлем – канадецът Милош Раонич, който през 2016 г. достигна до мача за трофея на „Уимбълдън“.

Организаторите на турнира изтъкват, че списъкът с участниците на Sofia Open 2020 е не само е най-силният в историята на турнира, но и най-впечатляващата селекция в турнир от категория ATP 250 от близо четири години насам.

Към момента първата ни ракета Григор Димитров не фигурира в предварителния списък с участници, но българинът все още би могъл да се включи в надпреварата чрез една от трите „уайлд карти“, които ще бъдат предоставени от организаторите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html