петък, 3 май 2024 г.

Петр Келнер назначи нов шеф в Би Ти Ви

Петр Келнер

Чешкият милиардер Петр Келнер официално придоби bTV Media Group чрез компанията си PPF Group, след финалната транзакция по сделката с досегашния собственик СМЕ (Central European Media Enterprises). Рокадите след сделката вече започнаха, като компанията назначава нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria – Любош Йетмар, съобщават от PPF. Той има 20-годишен опит в радиа и телевизии и ще рапортува директно на миноритарния собственик на PPF г-н Бартоничек. Йетмар ще отговаря за операциите, бизнес стратегиите и растежа на компанията в България. Той има богат опит в продажбите и менажирането на високо ниво. Работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), както и за чешката GES Group.

Новият шеф Любош Йетмар

Досегашният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала за момента остава на позицията си, става ясно от съобщението до медиите. „Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. Г-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ“, уточнява новата компания собственик.

В коментар за назначението си самият Йетмар казва, че ще запази независимостта на bTV Новините: „bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители.“

Компанията на Петр Келнер PPF назначава и бившия шеф на „Нова телевизия“ Дидие Щосел за главен изпълнителен директор на СМЕ за Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

При обявяването на продажбата на СМЕ не бе посочена конкретна цена за българския пакет медии. Цялата сделка е на стойност 2,1 милиарда долара. След придобиването на СМЕ PPF ще притежава медии в България, Чехия, Словакия, Словения и Румъния.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html