петък, 3 май 2024 г.

„ЛА Лейкърс“ отново е шампион в НБА (видео)

„ЛА Лейкърс“ отново е на върха в НБА. След 10-годишно прекъсване „езерняците“ стигнаха до титлата, побеждавайки „Маями“ със 106:93 и затваряйки серията с 4-2 победи.

По този начин калифорнийци се изравниха с Бостън с по 17 триумфа и донесоха радост на феновете си в годината, в която си отиде легендата Кобе Брайънт.

В мач №6 „Лейкърс“ бяха наистина безупречни в защитен план. Решението на треньор Вогъл да остави Дуайт Хауърд на пейката и да пусне Алекс Карузо като титуляр, се оказа гениално, тъй като гардът беше почти навсякъде по паркета и не оставяше никакви лесни стрелби на опонентите си. Това се отнасяше и за останалите му съотборници, а доказателство за това е фактът, че „Хийт“ отбелязаха само 36 точки през първото полувреме.

В нападение ЛеБрон Джеймс и компания нямаха никакъв проблем да си печелят точки в актива и удържаха солидния си аванс, извоюван след края на втората четвърт.

ЛеБрон Джеймс отново бе на ниво и завърши с „трипъл-дабъл“ от 28 точки, 14 борби и 10 асистенции, като логично спечели и за 4-и път в кариерата си наградата за MVP на финалите, като стана първият, който го прави с 3 отбора.

Антъни Дейвис добави 19 точки и 15 овладени топки.

За „горещите“ Бам Адебайо вкара 25 точки, но повечето от тях дойдоха, когато мачът бе решен. В игра се завърна и Горан Драгич, но приносът му бе минимален.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html