петък, 3 май 2024 г.

Кейт Уинслет прави филм за Ружа Игнатова

Кейт Уинслет

Носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет работи по филм за българката Ружа Игнатова, която стои зад измамата с криптовалута OneCoin. Освен че ще изпълни една от ролите в лентата, холивудската актриса е и сред продуцентите на лентата, която носи името „Fake!“ („Фалшив!“). Зад филма стои киностудиото „Метро Голдуин Майер“, Скот З. Бърнс ще е сценарист и режисьор , както и продуцент.

„Фалшив!“ е базиран на книгата на Джен Макадам с Дъглас Томпсън, която се основава на истинската история на Макадам и нейното участие в схемата „Понци“ на OneCoin. Припомняме, че OneCoin беше популяризиран като криптовалута от работещите в България офшорни компании OneCoin Ltd., регистрирана в Дубай, и OneLife Network Ltd., регистрирана в Белиз. И двете компании са основани от Ружа Игнатова в партньорство със Себастиан Грийнуд. Чрез схемата бяха натрупани 4 млрд. долара. Джен Макадам е сред жертвите на схемата „Понци“ на OneCoin и основава група за подкрепа на засегнатите. Макадам, нейните приятели и семейство инвестирали близо 300 000 долара в криптовалутата, които загубили.

Ружа Игнатова се крие от 3 години

Българската измамничка Ружа Игнатова изчезна през 2017 г. , когато беше подадена секретна американска заповед за ареста й. Повечето от ръководителите на OneCoin вече са в неизвестност или арестувани, като Ружа Игнатова все още е на свобода. Схемата пък е смятана в САЩ за една от най-мащабните финансови пирамиди в историята.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html