петък, 3 май 2024 г.

И Маджо на поклонението на Любен Гоцев

 

Придрежен от дискретна охрана, Младен Михалев-Маджо изказа съболезнованията си на близките на ген. Любен Гоцев. Снимка Нова тв

Бивш шеф на ДАНС, депутати, полицаи и банкери бяха на поклонението на ген. Любен Гоцев. Той издъхна в дома си на 90-годишна възраст миналата седмица. Днес да го изпрати за пръв път от много време в публичното пространство се появи Младен Михалев-Маджо. Това показва, че връзката между двамата е била много силна, според „24 часа“.

С ген. Гоцев се простиха още бившият шеф на ДАНС Иван Драшков, депутатът от БСП Иво Христов, бившият вицепремиер и външен министър Виктор Вълков, бившите депутати от БСП Кольо Парамов и Атанас Мерджанов, президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов. Цветя на Любен Гоцев поднесоха също банкерката Петя Славова, депутатът от БСП проф. Иво Христов,  социологът Васил Тончев, бившият вътрешен министър Румен Петков, сега лидер на АБВ, членът на НС на БСП Светлана Шаренкова, футболната легенда Чавдар Цветков и др. Според „24 часа“ на поклонението са били 150 души.

Иван Драшков и Румен Петков. Снимка Нова тв

Освен първи заместник-министър на вътрешните работи (1989-1990), заместник-министър на външните работи (1982-1989), заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (1974-1982), председател на предизборния щаб на БСП за изборите за ВНС през 1990 г., ген. Гоцев бе сочен за един от създателите на групировките у нас и името му се свързваше и със СИК, и с Маргините, и с „Мултигруп“.

Името на Гоцев е свързвано с компания от бивши разузнавачи, нашумели бизнесмени и политици, които често се събираха в столичния ресторант „Монтерей“.

Петя Славова и Маджо. Снимка Нова тв

Любен Гоцев беше сочен за неформалния лидер на този кръг. Смесицата от хора на бившите специални служби, настоящи политици и представители на едрия бизнес създаде на кръга „Монтерей“ слава на хора, които дърпат конците в политиката и икономиката на страната.

Венец и от НС на БСП. Снимка Нова тв

Последното той отричаше това до смъртта си. Истина или легенда, ген. Гоцев отнесе тайните от прехода със себе си, но един от основателите на СИК Младен Михалев-Маджо днес дойде да го изпрати в последния му път. Придружен от дискретна охрана, бившият състезател по борба изказа най-искрените си съболезнования на близките на генерала.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html