петък, 3 май 2024 г.

Венци Стефанов: За такива като Краев трябва тояга!

Не се ли гордеете, че едно къдраво, с опашле ще играе в ШЛ? Не. И аз не съм от тия. То каза, че е готово за лидер преди известно време. Сега трябвало да се гордеем. За такива трябва една тояга, коментира босът на „Славия“ и член на Изпълкова Венцеслав Стефанов след историческата загуба с 0:2 от Финландия.

„С такива футболисти нищо не можем да постигнем. Голяма част са влюбени в себе си, а други – не стават“, продължи в типичния си стил босът на „белите“.

Преди известно време разговарях приятелски с Дерменджиев, защото той беше футболист на Славия и го познавам много отдавна. Казах му: “Георги, едно е да си треньор на клуб с много пари и възможности, друго е да пресееш от многото футболисти тези, които могат да се сбият за България. Лесно е да бъдеш треньор с футболисти, които са купени за 10-20 милиона. Изкарай ги отдолу“, продължи Венци.

„Мисля, че час по-скоро трябва да започнем да работим от нулата. Ако се работи правилно и методично, може да има промяна, и то за добро. А ние хвърлим едно-две млади момчета, които прегарят. Отзад един вратар, който не е пазил една година, а ти го пускаш в най-важния мач срещу Унгария. Вратарят трябва да може да ръководи защитата пред себе си. Когато Георги Петков е на вратата в „Славия“, защитата работи почти без грешка. Когато е друг, става олеле майко“, каза още той.

„Новото ръководство на футболния съюз трябва реално да прецени има ли възможност един треньор да води националния отбор, но не за три или пет години. Кой ще те чака пет години? Какво ще правиш тези пет години?”, попита Стефанов.

След това той коментира и бъдещето на националния отбор.

“Виждам Доминик Янков, нашия Йомов. Има млади момчета, с които ако се работи повече… Не искам да обиждам никои от футболистите, но едно-две финландчета да ни минават като слаомистите в ските… Същите грешки наблюдавам и в клубното първенство – в Славия и много други клубове”, допълни Стефанов.

“Има една малко медицинска дума – кюретаж. Изрязва се всичко, което не става. Десподов – хубав, лош, крив, прав. Много по-добре стои на терена. Сложи 19-20 годишните. Да се правят лагери по време на прекъсванията. Да има шанс повече да бъдат заедно. При всички случаи ще има някакъв ефект. Ще има загуби, и по-тежки ще бъдат, но е важно да видим, че нещо покълва, расте”, завърши Венци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html