петък, 3 май 2024 г.

Германия счупи каръка в Лигата на нациите (обзор)

Германия спечели с 2:1 гостуването си на Украйна и записа първа победа в Лигата на нациите.

Бундестима е втори в група 4 на Лига „А“ с 5 точки. Две повече има Испания. Иберийците удариха Швейцария с 1:0 у дома и запазиха лидерската си позиция в подреждането.

Припомняме, че през миналия сезон, който бе първи на турнира, Германия не успя да победни нито един съперник, като дори изпадна от Лига А, но след промяна в правилата в крайна сметка германците запазиха мястото си.

В първите два мача от новата кампания, германците отново не успяха да победят, записвайки две равенства.

Головете за победителите реализираха Матиас Гинтер и Леон Горецка, докато точен за домакините бе Руслан Малиновский.

Тимът на селекционера Андрий Шевченко се намира в изключително незавидно положение, след като наставникът не можеше да разчита на цели 14 свои футболисти, които отсъстваха заради контузии или зараза с коронавирус.

„Победата ни е напълно заслужена. Създадохме доста положения, можехме да поведем с 3:0 или дори 4:0. Съгласен съм, че грешката на украинския вратар за втория ни гол беше решаващият епизод от двубоя“, коментира наставникът на Бундестима Йоги Льов.

Испания пък стигна до успеха с гол на Микел Оярсабал в 15-ата минута след много груба грешка на вратаря на Швейцария Ян Зомер. Стражът не изрита топката напред, а опита пас към Джака. Подаването беше неточно, халфът се подхлъзна, а Мерино чукна към съотборника си в „Реал“ (Сосиедад) Оярсабал и той вкара за 1:0.

РЕЗУЛТАТИ
Лига А, Група 4
Испания – Швейцария 1:0
Украйна – Германия 1:2

Лига C, Група 1
Люксембург – Кипър 2:0
Черна гора – Азербайджан 2:0

Лига D, Група 1
Фарьорски острови – Латвия 1:1
Андора – Малта 0:0

Лига D, Група 2
Лихтенщайн – Гибралтар 0:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html